Kategória: Olasz bajnokság

Megvan Ribéry új klubja

Ribéry
Az elmúlt napok híreinek megfelelően Franck Ribéry a Fiorentinánál folytatja karrierjét.

A 36 esztendős francia szélső az elmúlt 12 évben a Bayern Münchent szolgálta, amellyel lejárt a szerződése, vagyis a firenzeiek ingyen szerezték őt meg.

A német bajnokságot rekordnak számító kilenc alkalommal megnyerő Ribéry kétéves szerződést kötött az előző idényben a Serie A 16. helyén végzett Fiorentinával.

A veterán kiválóság új együttesében is 7-es mezben fog játszani.
Read more
Kategória: Olasz bajnokság

Zappacostának elege lett a Chelsea kispadjából

Zappacosta
Nagy változáson megy keresztül az AS Roma kerete a nyáron, meghatározó játékosok egész sora távozott a klubtól, és természetesen érkezőkben sincsen hiány.

A legjobban a védelem alakul át, és a hátsó alakzat jobb oldalán csak Alessandro Florenzi állt rendelkezésre, mivel Rick Karsdorpot kölcsönadták a Feyenoordnak.

Kellett tehát egy új szélsővédő, akit Davide Zappacosta személyében talált meg a klub. A Chelsea olasz játékosa augusztus 20-án este már meg is érkezett Rómába az orvosi vizsgálatra, amelyet követően egyéves kölcsönszerződést írhat alá a Farkasokkal, akiknek lapértesülések szerint jövő nyáron vételi opciójuk is lesz rá.

Zappacosta 2017 nyarán 25 millió euróért igazolt a londoniakhoz a Torinótól, és a Chelsea-nél akkor még Antonio Conte volt az edző, akinek távozásával kiszorult a csapatból.

Az előző idényben Maurizio Sarri irányítása alatt mindössze négy bajnokin szerepelt, igaz, az Európa Ligában rendre ott volt a pályán, a nyáron a Chelsea kispadjára került Frank Lampard viszont egyáltalán nem számolt vele – az új bajnokságban Zappacosta még a kispadra sem ülhetett le a Kékek két bajnokiján.

Forrás: Global Soccer
Read more
Kategória: Olasz bajnokság

Dybalát és 100 millió eurót adna Neymarért a Juventus – sajtóhír

Neymar
Már a második fordulót is lejátszották a francia bajnokságban, de Neymar még mindig nem lépett pályára a Paris Saint-Germain színeiben, és sem a brazil világsztár, sem a klub nem titkolja, hogy szívesen megválnának egymástól.
Eddig úgy tűnt, hogy csak a két spanyol sztárcsapat, az FC Barcelona és a Real Madrid van versenyben a támadóért, de a legfrissebb hírek szerint Neymar akár a Juventusé is lehet.

A brazil Globo Esporte, illetve a madridi AS is arról írt, hogy a Juventus, illetve a PSG tárgyalásba kezdett a transzfert illetően, amelybe a torinóiak argentin erősségüket, Paulo Dybalát is bevonnák.

Dybala a felkészülési időszakban kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a Juventusban, amely azonban a hírek szerint ennek ellenére is megválna tőle, és korábban Angliába próbálta eladni, olyannyira, hogy a Tottenham Hotspurrel állítólag meg is állapodott a vételárt illetően, de Dybala végül nem tudott megegyezni a londoniakkal szerződésének részleteiről.

A PSG a hírek szerint ugyancsak szívesen leigazolná az argentin játékost, ami kapóra jöhet Neymar eladását illetően: az AS úgy tudja, hogy a torinóiak szerint az argentin 100 millió eurós értékkel lenne az üzlet része, és a Juve még további 100 millió eurót fizetne a brazilért a PSG-nek. A franciák két évvel ezelőtt 222 millió euróért vették meg Neymart a Barcelonától, vagyis számszerűen valamennyit buknának ezen az ügyleten, ugyanakkor megszabadulnának a brazil csillagászati fizetésének terhétől, ami lapértesülések szerint évi 36 millió euró.

Az AS szerint a Juventus ezt a bért megadná Neymarnak, kérdés, mit szólna ehhez Cristiano Ronaldo, aki jelenleg évi 31 millió eurót keres Torinóban. Arról nem is beszélve, hogy szakmailag sem sok érv szól amellett, hogy a Juventus leigazolja Neymart, de ahogyan közeledik az átigazolási időszak vége, alighanem úgy lesz egyre sürgősebb a PSG-nek, hogy eladja a brazilt.

Forrás: Global Soccer
Read more
Kategória: Olasz bajnokság

Icardi együttes akcióra készteti az Intert, a Napolit és a Romát

Icardi
Továbbra is az átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése, hogy Mauro Icardi hol játszik az új idényben.
Az Inter történetének nyolcadik legeredményesebb játékosa 26 éves, tehát ideális futballistakorban van, kétszer volt a Serie A gólkirálya, az Internél azonban viselkedése miatt a tartalékok közé száműzték, és egyelőre minden jel arra mutat, hogy a milánóiaknál többet már nem lép pályára.

Ugyanakkor vételára és fizetési igénye miatt csak kevés klub engedheti meg magának a leigazolását, arról nem is beszélve, hogy Icardi meg van róla győződve, hogy van még számára visszaút az Internél, de ha mégis távoznia kell, akkor csakis a Juventusba hajlandó igazolni. A torinóiak hivatalosan még nem erősítették meg érdeklődésüket a csatár iránt, de nyílt titoknak számít, hogy szívesen megszereznék Icardit.

A szintén Bajnokok Ligája-szereplő Napoli is érdeklődik az argentin iránt, akárcsak az AS Roma, amely ugyanakkor csupán az Európa Ligában szerepel, ami végképp nem teszi a csapatot vonzóvá Icardi számára. Pedig a rómaiak állítólag évi nyolcmillió eurós fizetést is hajlandók lennének fizetni neki, amivel magasan ő lenne a legjobban kereső játékos a Farkasoknál.

A Corriere dello Sport még azt is tudni véli, hogy az Inter, a Napoli és a Roma egyfajta egyezségre is hajlandó annak érdekében, hogy Icardi nehogy a Juventusban kössön ki: eszerint a rómaiak elengednék Edin Dzekót az Interbe, a bosnyákot a Napoli lengyel erősségével, Arkadiusz Milikkel pótolnák, a nápolyiak pedig az ő helyére vinnék Icardit. Ez a „dominótranszfer” azonban csak akkor jöhet létre, ha meggyőzik az argentint arról, hogy Nápolyba igazoljon – ami egyelőre nem tűnik egyszerű feladatnak.

Forrás: Global Soccer
Read more